## 剑桥雅思真题13Test3阅读P2-How baby talk gives infant brains a boost答案+解析
**Reading Passage 2, Questions 18-26**
18.Researchers at Washington State University used______, together with
specialised computer programs, to analyse how parents interacted with their babies during a normal day.
定位原文：C 段第二句：“Mark VanDam of Washington State University at Spokane and colleagues equipped parents with recording devices and speech-recognition software to study the way they interacted with their youngsters during a normal day.” speech-recognition software 对应题干中的 computer programs，故与之并列的即为答案：recording devices。
19.The study revealed that ______ tended not to modify their ordinary speech patterns when interacting with their babies.
定位原文：C 段三四五句：“‘We found that moms do exactly what you’d expect and what’s been described many times over,’ VanDam explains. ‘But we found that dads aren’t doing the same thing. Dads didn’t raise their pitch or fundamental frequency when they talked to kids.’”原文提到，moms 会用 baby talk 来跟婴儿对话，而 dads 通常不是这样的，故答案为 dads。
20.According to an idea known as the______, they may use a more adult type of speech to prepare infants for the language they will hear outside the family home.
定位原文：C 段第六七句：“Their role may be rooted...they’ll hear in public.”what is called 和题干 an idea known as 同意转化，第七句中a bridge to the kind of speech they’ll hear in public 与题干 outside the family home 对照，故答案为 bridge hypothesis。
21.According to the researchers, hearing baby talk from one parent and 'normal' language from the other expands the baby’s ______ of types of speech which they can practise.
定位原文：C 段第八句：“The idea is that a kid gets to practice a certain kind of speech with mom and another kind of speech with dad, so the kid then has a wider repertoire of kinds of speech to practice,’ says VanDam.”后半句中 a wider repertoire of kinds of speech 跟题干中 expands 部分达成同义替换，故答案为 repertoire。
22.______that the babies were equipped with. When they studied the babies
again at age two,....
定位原文： D 段第一句“ Scientists from the University of Washington and the University of Connecticut collected thousands of 30-second conversations between parents and their babies, fitting 26 children with audio-recording vests that captured language and sound during a typical eight-hour day.”后半句fitting 26 children with audio-recording vests that captured language and sound during a typical eight-hour day 中的fit… with vests that captured language and sound 跟题干中的 recorded… using special…equipped with 部分，同义替换。故答案为 vests。
23....they found that those who had heard a lot of baby talk in infancy had a much larger ______ than those who had not.
定位原文：D 段第二三句：“The study found that the more baby talk parents used, the more their youngsters began to babble. And when researchers saw the same babies at age two, they found that frequent baby talk had dramatically boosted vocabulary, regardless of socioeconomic status.”frequent baby talk had dramatically boosted vocabulary 跟题干 had a much larger…部分，同义替换，故答案为 vocabulary。
24.a reference to a change which occurs in babies' brain activity before the end of their first year
定位原文：F 段第四句：“‘Finding activation in motor areas...says co-author Patricia Kuhl.”七个月的大脑可以开始学习讲话，也就是第一年时孩子的大脑活动， 故答案为 F。
25.an example of what some parents do for their baby's benefit before birth
定位原文：A 段第二句：“Most babies start developing their hearing while still in the womb, prompting some hopeful parents to play classical music to their pregnant bellies.”A 段引出 baby talk 研究的背景，第二句提到了一些家长的做法，比如怀孕时听古典音乐，此内容跟题干对应，故答案为 A。
26.a mention of babies' preference for the sounds that other babies make
定位原文：E 段第二句：“Researchers from McGill University and Université du Quebec a Montreal found that babies seem to like listening to each other rather than to adults - which may be why baby talk is such a universal tool among parents.”E 段的实验 found that babies seem to like listening to each other rather than to adults，其中 each other 也就是指 babies 自己，与题干内容一致，故答案为E。