## 剑桥雅思真题13Test4阅读P1-Cutty Sark: the fastest sailing ship of all time答案+解析
**Reading Passage 1, Questions 1-8**
1.Clippers were originally intended to be used as passenger ships.
定位原文：第二段第一句：“The fastest commercial sailing vessels of all time were clippers, three-masted ships built to transport goods around the world, although some also took passengers.”built to transport goods 表示“为了运输货物而制造”，although some also took passengers 表示“尽管有时候运送乘客”，题干的意思是“为运送乘客而造”， 故答案为 FALSE。
2.Cutty Sark was given the name of a character in a poem.
定位原文：第三段第一二句：“Cutty Sark’s unusual name comes from the poem Tam O’Shanter by the Scottish poet Robert Bums. Tam, a farmer, is chased by a witch called Nannie, who is wearing a ‘cutty sark’ - an old Scottish name for a short nightdress.”名字来自 poem 没错，但是 wearing a ‘cutty sark’ - an old Scottish name for a short nightdress 表示这个名字其实 nightdress 的名字，故答案为 FALSE。
3.The contract between John Willis and Scott & Linton favoured Willis.
定位原文： 第四段第二句 ：“ To carry out construction, Willis chose a new shipbuilding firm, Scott & Linton, and ensured that the contract with them put him in a very strong position.”contract put him in a very strong position 表示合同使得 Wiilis 处在一个strong position，跟题干的 favour 同义替换，故答案为 TRUE。
4.John Willis wanted Cutty Sark to be the fastest tea clipper travelling between the UK and China.
定位原文：第五段第一句：“Willis’s company was active in the tea trade between China and Britain, where speed could bring shipowners both profits and prestige, so Cutty Sark was designed to make the journey more quickly than any other ship.”designed to make the journey more quickly than any other ship 即表示， 比其他的船只都要快，跟题干 fastest 同义替换，故答案为 TRUE。
5.Despite storm damage, Cutty Sark beat Thermopylae back to London.
定位原文：第 五 段 最 后 一 句 ：“ Cutty Sark reached London a week after Thermopylae.”原文明确提到 Cutty Sark 比 Thermopylae 晚了一周，故答案为 FALSE。
6.The opening of the Suez Canal meant that steam ships could travel between Britain and China faster than clippers.
定位原文：第六段最后一句：“Steam ships reduced the journey time between Britain and China by approximately two months.”减少了 2 个月，即 steam ships 比 clippers 快，用时少了 2 个月，故答案为 TRUE。
7.Steam ships sometimes used the ocean route to travel between London and China.
定位原文：第六段三四句：“While steam ships could make use of the quick, direct route between the Mediterranean and the Red Sea, the canal was of no use to sailing ships, which needed the much stronger winds of the oceans, and so had to sail a far greater distance. Steam ships reduced the journey time between Britain and China by approximately two months.”第六段开始介绍 steam ships 的发展和航运速度的进步，但是航线相关的内容并没有关于 ocean route 的描述，故答案为 NOT GIVEN。
8.Captain Woodget put Cutty Sark at risk of hitting an iceberg.
定位原文：第八段第二句：“As a sailing ship, Cutty Sark depended on the strong trade winds of the southern hemisphere, and Woodget took her further south than any previous captain, bringing her dangerously close to icebergs off the southern tip of South America.”Woodget… bringing her dangerously close to icebergs，此处 her 指代 Cutty Sark；即 woodget 使得 Cutty Sark 危险地接近了 iceberg，跟题干同义转述，故答案为 TRUE。